2011. december 14., szerda

Könyvajánló


Úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne megosztani veletek kedvenc könyveinket, hátha nem olvastátok még őket és így új élménnyel gazdagodhatnátok.
Az első könyv, melyet ajánlunk, mindkettőnkre nagy hatással volt, szerintem fantasztikus mű.

Daniel Keyes - Virágot Algernonnak


Daniel Keyes amerikai író (szül.:1927) azonos című novellája, megjelenésekor egyből óriási sikert aratott, televíziódráma, majd filmszcenárium lett belőle, s csak ezután teljesedett regénnyé. A sci-fit (egy gyengeelméjű "zsenivé operálása") mélységesen hiteles lélektani rajzzal (egy rokonszenves személyiség fejlődése) ügyesen egyesítő mű a tehetséges író-pszichológus vallomása az ember élni akarásáról, erkölcsi tartásáról, törhetetlen optimizmusáról.

Részlet:
"1sö elömeneti jelenés - március 3

Dr Strauss aszongya lekel írnom amit gondolok és emlékszek meg mindent ami velem történik mostanától. Nem tudom mér de aszongya fontos mer így fogják látni hogy használhatnak e engem. Reméllem tudnak használni mer Miss Kinnian aszongya lehet hogy megfognak okosítani. Szeretnék okos lenni. Charlie Gordonak hívnak a Donner péknél dolgozok ahol Mr Donner 11 dollárt ad egy hétre meg kenyeret és süteményt amenyit akarok. 32 éves vagyok és a jövő hónapba lesz a születésem naplya. Montam a dr Straussnak és Nemur profeszornak hogy nem jol tudok írni de aszongya nembaj aszongya írjak csak éppenugyahogy beszéllek és ahogy foggal urazást írok Miss Kinnian osztójába a beekman iskola köszpontba a szelemileg visza marat felnötek részére ahová járok tanulni 3 szor egy héten a szabad időmbe. Dr Strauss mongya írjak egy csomot mindet amit gondoltok és mindet ami velem történik de mos már nem gondoltok semit és mer nem tudok többett írni akor mára abba is hagyom tiszteletet Charlie Gordon"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése