2012. május 18., péntek

2. Kihívás: Pörkölt

A témát feladta: Alizée
A téma: Leöntöttem magam pörkölttel/ leöntötte magát pörkölttel
A kihívásra válaszol: Edina



Emma számára végre eljött ez a nap is! Az első napja a forgatáson!  Sokévnyi borzalmasabbnál borzalmasabb meghallgatás után, végre kapott egy nagyobb szerepet. Sikeresen átküzdötte magát az Eszmeralda nagy átalakulása sorozaton, a Brazil torta egy, kettő, három, négy és ötön, na meg a hasonlóan színvonalas T-rex magánélete filmen. Ez az ő napja volt, most végre igazi sztár lehet belőle és nagyon remélte, hogy a fentebb említett filmeket elfeledheti örökre. Három héttel ezelőtt derült ki, hogy kap egy tíz perces szerepet a sármos Johnny Deppel. Egy vacsora erejéig ő játssza, majd a szerelmét (természetesen múlt béli szerelmét, aki majd tragikus halált hal), egy totál romantikus jelenetben ahol, minden, ami csak kell ott lesz: szép díszlet, rózsaszirmok az asztalon és rengeteg gyönyörű égő gyertya.
A nagy napon Johnny félre hívta, hogy ismerkedjen vele egy kicsit a jelenet előtt, ne akkor lássa először élete szerelmét és természetesen azért is, hogy próbálják el párszor a jelenetet. A terem már be volt rendezve, őt a sminkesnél találta meg a híresség. Már a gyönyörű estélyi is rajta volt, amit direkt a számára csináltattak a filmesek, ami csodálatos hófehér selyemből készült, rózsa motívumokkal tarkított ruhaköltemény volt. Hollófekete haját kontyba kötötték, hogy még hangsúlyosabbá tegyék a nyakában függő gyémánt nyakláncot, amely a szivárvány ezer színében pompázott, amikor fény ráesett.
Esetlenül követte Johnny-t az asztalhoz, ahol időközben a díszletesek megterítettek. Finomabbnál-finomabb ételek sorjáztak az asztalon, de ő csak a szerepére tudott gondolni, félt, hogy el fogja szúrni izgalmában ez egészet. Csókolóznia is kell majd Deppel, és a szövegkönyvben csak annyit írtak, hogy hosszú csók.  Még nem nagyon volt csók jelenete, ami meg volt, arra inkább nem emlékezne, mert egyik se volt hangsúlyos. Itt most igazi szerelmet kell, majd játszania.  A férfi látva zavarát, próbálta oldani a feszültséget, de Emma, öt perc elteltével is még az asztal terítőjének a rojtjait birizgálta, az ujjai köré tekergette azokat.  Észre sem vette, amikor bejöttek az operatőrök. Hirtelen erős fényesség gyúlt és reflexből az arca elé rántotta a kezét, de ujjai beleakadtak a rojtokba és olyan gyorsan rántotta fel karját, hogy jött vele az egész terítő és a hófehér ruháján landolt az asztalon található egész menü. Sebesen igyekezett ujjait kibogozni a rojtok fogságából és felmérni a károkat, de annyira remegett a keze, hogy csak tovább rontott a helyzeten. Depp elképedve nézett rá, mivel az ő ölébe is jutott egy adag az ételekből és egy üvegpezsgő, na meg a poharakban lévő borok, amik teljesen beterítették ruháját. Emma egyre vörösödött, de végre kiszabadította az ujjait. Sebesen lehajtotta a terítőt a ruhájáról, ekkor tárult szeme elé a katasztrófa nyomai. Egy tál saláta. –Remek ez talán nem hagy nyomot – gondolta és gyorsan lekapkodta a leveleket. Hirtelen megállt benne az ütő, egy kis műanyag tárolóban pacalpörkölt gőzölgött és az gonoszul ette magát bele a ruhájába. Ekkor gyorsan egy alacsonyabb kameraman futott oda. - Elnézést az ebédem - mondta pironkodva. Egy ideig mindenki döbbenve nézte a fejleményeket, aztán kitört a nevetés a stúdióban. Minden arra járó kolléga megnézte, mi lehet ennek a nagy kacagásnak az oka, lassan már az egész stáb könnyesre nevetve adta szájról szájra a történetet. A kamerák természetesen mindnet felvettek, hamar kikerült a jelenet a youtube-ra is. Emmának végül igazán sikerült emlékezetessé tennie az első forgatási napját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése